Băieții nu doresc să-și discute problemele

  • octombrie 13, 2015
  • By
  • in Blog
  • No Comments

Chiar așa! Amintesc doar ceva, în treacăt, atunci când „paharul stă să dea pe dinafară”.

Studiile arată că băieții consideră că a vorbi despre problemele lor este o pierdere de timp și o dovadă de slăbiciune.

Ca mamă de băieți pot să certific (cu mâna pe inimă!) că rezultatele studiilor nu mint.

Nu de puține ori a trebuit sa îmi inhib sentimentul de frustrare atunci când fiii mei refuzau să discute despre experiențele lor cauzatoare de probleme, deși cadrul pe care îl cream pentru comunicare era- în viziunea mea- perfect!

Este foarte bine ca băieții să știe că au posibilitatea de a împărtăși problemele ce îi frământă pentru că astfel pot ajunge la rădăcina problemei, se pot ivi soluții nesperate și se pot risipi temeri.

Băieții vor descoperi că uneori, a exprima verbal problema este de preferat actului de a o exterioriza fizic si psihic prin gesturi necumpătate; este mult mai bine (deși, poate, inițial, mai greu pentru ei) să spună cu obidă: „…azi, Ionuț și Matei m-au ignorat în fiecare pauză…” decât să trântească lucruri în casă toată ziua, să fie critici și nemulțumiți.

Este o cale foarte lungă de bătut! Și mult de muncă!

Societatea programează constant fetele sa-și trăiasca, exteriorizeze, sa-și accepte emoțiile și sa-și expună problemele; tot societatea se așteaptă ca băieții să fie puternici și stoici.

Încerc sa trag un semnal de alarmă împotriva condiționărilor culturale și sociale din sute de ani de îndoctrinare a băieților și bărbaților.

Încerc să le explic fiilor mei că pot fi bărbați grozavi în diferite moduri; a fi un super bărbat nu înseamnă sa-ți negi emoțiile și să îți oprimi trăirile!

Vreau ca toți băieții să se simtă puternici și atunci când luptă împotriva stereotipurilor, cutumelor, falselor imagini ale „bărbatului autentic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating*