Mama! (sau câteva lucruri pe care ți le-ar spune copilul tau nou-născut)

 • noiembrie 9, 2015
 • By
 • in Blog
 • No Comments
 1. Dragă mama, eu nu plâng pentru a-ți face viața grea! Plâng pentru că ceva nu este în regulă cu mine. (Chiar dacă pare că totul este în regulă!)
 2. Sunt nou-nouț pe lumea asta, știi? Nu am control asupra sistemului meu nervos. Sunt dezorganizat. Dacă sunt cu tine, dacă îți aud bătăile inimii, dacă îți simt mirosul…ei bine, toate acestea mă calmează! Mă ajută cu adevărat!
 3. Dacă nu mă pot opri din plans NU e vina ta! Știu că faci TOT ce îți stă în putință! Ne obișnuim, încet, unul cu altul. Și vom ajunge să ne cunoaștem curând foarte bine. Te rog, rămâi conectată cu mine!
 4. TU ești toată lumea mea. Ești TOT ce am. Ești TOT ce știu. Nimeni nu îmi poate dărui ceea ce tu îmi dăruiești!
 5. Să știi că prin plâns nu îmi exersersez vocea, nu vreau să obțin un beneficiu, nu urmăresc nimic!
 6. Ori de câte ori plâng, dacă mă ții în brațe, mă liniștesc mai repede, mă relaxez mai repede.
 7. Te rog să mă liniștești, să mă mângâi. Chiar dacă cer asta des. Te rog să nu te uiți la ceas, te rog să uiți puțin că ești obosită. Dacă observi că asta mă oprește din plans, te rog să o faci.
 8. Vreau să asculți în primul rând de instinctul tău. Nu de ce spune vecinul, nu de ce spune mătușa. Te rog să uiți ce ai citit ieri pe forum. Ascultă-mă pe mine și ascultă-ți interiorul tău. Te rog să uiți de lumeadinafaralumiinoastre.
 9. Dacă tu crezi că nu mai poți, te rog să ceri sprijin: roagă pe cineva să spele vasele, să gătească, să spele rufele. Dacă cineva te poate suplini și poate să aibă puțin grijă de mine, te rog fă un duș bun sau bea un ceai care să te relaxeze.
 • Trebuie să știi că nevoile mele sunt reale, am cu adevărat nevoie de tine. Sunt copilul tău, ești părintele meu.
 • Vreau să știi că toate acestea nu vor dura la nesfârșit. Dacă mă alini acum, mă voi calma mult mai repede. Vom fi mult mai apropiați. Tot ce vezi și ce simți se întâmpla în această perioadă. Nu pentru tot restul vieții.

În scurt timp îți vei da seama că să fi avut încredere în tine, în instinctele tale, în mine, în legătura și conectarea dintre noi a fost o alegere înțeleaptă!

 

Te iubesc, mama!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating*