Eu ASCULT. Îi ascult pe cei ce doresc a fi ascultați. Ascult activ, cu atenție, empatie și compasiune. Ascult prețuind nevoi de moment și temeri. Ascult și susțin drumul cel bun al fiecăruia, bucurându-mă de desțeleniri și reușite. Ascult mame noi, aflate la început de drum, ascult părinți de fete și mai ales părinți de baieți, ascult mame și tați aflați în cautarea pedagogiilor potrivite copiilor lor, ascult oameni cărora le este greu să spună NU și oameni ce își caută drumul talentului lor in viață. Datorită susținerii mele toți aceștia au gasit și găsesc răspunsuri la problemele și frământările lor.

ASCULT. a luat naștere pentru că am identificat și cunosc importanța oricărui moment în care ești ascultat plenar, cu atenție și considerație. Ori de câte ori vorbești despre tot ce te framânta, în mică sau mare măsură, și ești ASCULTAT, totul se așează clar în fața ochilor tăi, ca pe un panou luminat si reușești să găsești singur rezolvarea celor ce pâna atunci păreau o nebuloasă. Am ales să ofer celor din jur talentul, harul meu de a asculta, educat în mulți ani de cursuri și autoeducat în multe situații de viață, cu urmări clare, pozitive, revelatoare pentru cei ascultați.

Întalnirile sunt mereu relaxate, derulate într-un cadru confortabil. Starea de bine, încrederea, deschiderea sunt foarte importante atunci când ești hotărât să îți rezolvi necunoscutele. A asculta este o arta. Și actul de ascultare face întotdeauna extrem de bine celui ce dorește să vorbeasca. Poți să te naști cu harul de a fi un bun ascultător, empatic, plin de compasiune si poți să îți educi această calitate. Ascult. Activ, atent, cu har. Pentru că am înțeles cât de important e pentru fiecare acest lucru. Comunicarea înseamnă și să asculți, nu numai să vorbești, nu-i așa?

Sunt Scarlett Onica.

Mamă dedicată și observator implicat al sistemului de învățământ tradițional românesc prin programele naționale de educație inițiate și coordonate în ultimii 20 ani.

Psihopedagog și susținător înfocat al instinctului matern.

Partener de ascultare pentru cei mici și cei mari. Doula și sprijin pentru mamele noi.

Mamă de băieți, atent dedicată nevoilor lor.

Căutător febril al alternativelor posibile la sistemul tradițional din învățământul românesc.

Dascăl și soție, specialist în consiliere emoțională.

 

A S C U L T. este chintesența tuturor puterilor lăuntrice din mine.

Este timpul să ne cunoaștem!

http://scarlettonica.ro/wp-content/uploads/2015/09/20150903_102913001-450x600.jpg

   Pentru a programa o sesiune, sună la 0722602020

Expertă în:

 

 

 • Consiliere pentru Mame Noi

  Este minunat să fii o mamă la început de drum. Ești alta, ești puternică, ai înfăptuit ceva grozav, ai dăruit lumii un copil minunat și ești hotărâtă să îi dăruiești…

 • Alternative Pedagogice

  E bine să ai alternative în viață. (mai mult…)

 • Consiliere psihopedagogica

  A vorbi despre copilul tău și viața lui școlară și extrașcolară iți face bine ție. Îi face bine lui. (mai mult…)

 • Viața Emoțională a Băieților

  Te-ai gândit vreodată să îi spui fiului tău că și curajul emoțional e tot curaj? (mai mult…)

http://scarlettonica.ro/wp-content/uploads/2016/01/12490103_10153805094122154_1218306973_o-2000x600.jpg

Doula este o femeie căreia îi pasă la un nivel înalt, profund, de o altă femeie ce dă naștere. Ea recunoaște nașterea ca fiind o experiență cheie pe care mama și-o va aminti întraga viața. Înțelege fiziologia nașterii și nevoile emoționale ale unei femei în travaliu. Sprijină mama în a își urma planurile pentru naștere. Stă alături de mamă pe toată perioada travaliului și a nașterii. Oferă sprijin emoțional în primul rând, un punct de vedere obiectiv și asistență în obținerea informațiilor avizate.

Doula lângă viitoarea mama există datorită unei necesități elementare și ancestrale: dorința de a avea o figură maternă, protectoare, învăluitoare lânga noi, femeile, în acele momente intense si intime ale nașterii. În același timp, femei, mame, care au trecut deja prin experiența nasterii, simt nevoia să apere și să fie alături de mamele noi, mamele aflate la început de drum. Intuitiv, multe femei simt că prezența unei alte femei pe parcursul travaliului și nașterii le poate fi de un real ajutor.

A-ți alege o Doula poate fi foarte greu sau foarte ușor. Este foarte important să te gândești cu ce persoană, cu ce tip de persoană te-ai simți confortabil. Pe cine ai lăsa lângă tine, în spațiul tău intim? Pe cine ai vrea lângă tine într-un moment atât de special, puternic și fragil deopotrivă? Eu m-am născut cu darul de a asculta. Am învățat și m-am format în a oferi suport și încredere. Există în lume câte o doula pentru așteptările fiecărei femei pregătite să dea naștere. Alege-o pentru tine, cu mintea și inima, deopotrivă.


Gândurile mele despre:

Asertivitate, Ascultare și Empatie

 

portfolio2-600x400

 

În viața de zi cu zi, în orice moment, îmi ghidez activitatea având mereu clare, în fața ochilor, trei ,,puteri” importante:

Revalorizare

 

mame-si-copii

Vi s-a întâmplat să vă pierdeți răbdarea atunci când copiii ,,întind prea mult coarda”?

În vizită într-o casă în care

tocmai s-a născut un copil.

photo

Sunt câteva lucruri de care chiar trebuie sa ții cont în această primă vizită.

 

  

Băieții nu doresc să-și discute problemele

sad-boy-1564119-639x745

Chiar așa! Amintesc doar ceva, în treacăt, atunci când „paharul stă să dea pe dinafară”...  

 

Doula

cropped-20150903_10412801.jpg

Doula este partenerul de ascultare și sprijinul mamei în perioada prenatală, travaliu, în naștere și în perioada postnatală. În esența ei este...   

 

 

 Socializarea si increderea in tine
baby-holding-hand-847820_1280

Atunci când ești o MAMĂ NOUĂ, socializarea cu persoane cu aceleaşi interese şi preocupări, care trec prin experienţe similare are multe aspecte benefice însă... 

 

 

Viața emoțională a baieților

541320_408757405844051_1221356494_n

Provocarea pentru părinți și dascăli, deopotrivă, este de a-i alfabetiza emoțional.    

 

 

Disciplinarea pozitivă

son-388523_640

Ne aducem aminte de ,,măsurile disciplinare” pe care le luau adulții din jurul nostru pentru a ne aduce pe drumul drept, calea cea buna? 

 

 

 

Atât de bine de știut 

kid-869188_1920 copy

Pentru copii este greu când adulții răspund cu o mai mare intensitate decât simt copiii! 

 

Mama!

(sau câteva lucruri pe care ți le-ar spune copilul tău nou-născut) 

mammy-331712_1920

Vreau să asculți în primul rând de instinctul tău. Nu de ce spune vecinul, nu de ce spune mătușa. Te rog să uiți ce ai citit ieri pe forum. Ascultă-mă pe mine și ascultă-ți interiorul tău. Te rog să uiți de lumeadinafaralumiinoastre.

 

Fricile Mamelor Noi, ca niște

Zmei-Paralei

mother-164584_1280 copyMaternitatea este un lucru nou, necunoscut, trăit în mod unic de fiecare dintre noi. Include un mare efort de adaptare. Pentru prima data în viață mamele constată că poartă responsabilitate totală pentru viața unei alte ființe.

 

 

 Dinamica socială a clasei de elevi

classroom-488375_1920
Copiii ajung să trăiască diferite experiențe sociale, în funcție de zona în care se încadrează. Experiențele sunt cele la care li se permite să ajungă de către grupul social căruia îi aparțin. 

Părinții supraprotectori

4a70d04dd0

Te uiți la ei și le vizualizezi o imensă elice, pornită din centrul capului. Elicea mătură tot ceea ce părintele crede că este rău pentru copil. Imaginați-vă că nimeni nu se apropie de spațiul protejat de elice și nimeni nu rezistă prea mult sub furtuna iureșului provocat de aceasta.

 

 

Încredere și grijă

542090_408757639177361_2089788809_n

Eu simt că un părinte își demonstrează cel mai tare iubirea prin felul în care îi poartă de grijă copilului și prin încrederea pe care i-o arată. 

 Copiii noștri inteligenți

Thomas 1

Dacă aș putea aș vrea SĂ STRIG fraza următoare și aș da orice să fiu ASCULTată nu doar auzită:

Despre Doula, cu bucurie!

pregnant-you-deserve-a-doula_design

Despre Doula, despre sprijin,

despre susținere. Despre tine.

 Dragii mei părinți!

baby-983990_1920

Vreau să vă rog să aveți încredere în instinctele voastre. Dacă toți cei din jur vă spun că e greșit dar fiecare părticică din voi țipă că e bine ceea ce faceți vă rog să ignorați tot restul lumii și să vă ascultați pe voi. 

 Pedagogii alternative

colage pedagogi

Cu siguranță știi sau vrei să știi că sistemul tradițional de învățământ românesc nu este singura alternativă pentru a-ți educa fiul sau fiica.    

 

Jocul și reușitele copilului (0-12 luni)

10666017_587878431365645_990124957356116505_n

Ceea ce trebuie să știm noi, mamele noi, este că jocul nu reprezintă in perioada 0-12 luni doar o simpla distracție, ci mijlocul prin care copilul învață să cunoască lumea. 

În vara ce a ținut până la Crăciun

brother-995145_1280

Cel mai bun lucru în lumea aceasta când ai 9 ani e să ai un prieten și să te descurci cu el. Să îl ții lângă tine o vară întreagă, să-l tolerezi, să-l susții, să-l bucuri, să-l lași să te fericească și să te ajuți cu el.

Când ești părinte…boy-926103_1920

Când ești părinte capeți responsabilitatea de a-ți modela copilul și a fi exemplu pentru un comportament-model.  Nu ai dreptul de a modela dur și rigid comportamentul copilului tău!

Ce spun cei pe care i-am ascultat:

 

 

 

Pentru a programa o sesiune, sună la 0722602020

Ai o întrebare? Trimite un e-mail: ascult.acum@scarlettonica.ro

Contact

Mobil: 0722 60 20 20

Program: 9:00-18:00