Pedagogii alternative

  • January 6, 2016
  • By
  • in Blog
  • No Comments

În scurt timp încep înscrierile. Înscrierile la școală.
Da.
Copilul tău merge la școală.
Care este cea mai bună școală? Care este cel mai bun loc pentru copilul tău? Unde se va dezvolta cel mai bine? Ce tip de personalitate are? Ce înclinații? Ce îl face fericit? Este competitiv? Este contemplativ, gânditor? Îi place să facă lucruri cu mâinile? Îi place să fie în centrul atenției?
Cu siguranță știi sau vrei să știi că sistemul tradițional de învățământ românesc nu este singura alternativă pentru a-ți educa fiul sau fiica.
În România există școli ce găzduiesc pedagogii alternative și programe alternative. Acestea pot fi de stat sau particulare: pedagogia Waldorf (in școli-licee de stat și particulare), pedagogia Montessori (în școli particulare), programul Step-by-step (în școli de stat și particulare), pedagogia Reggio Emilia (în școli particulare).
(Este bine de știut că în România comunitatea părinților ce își asumă homeschool-ing pentru copiii lor este în creștere.)
Ce este special în fiecare dintre aceste tipuri de pedagogie?
Care este LOCUL COPILULUI în sistemul de învățare alternative? Ce fel de dascăli îndrumă pașii copilului tău?
Este foarte important să alegi în cunoștință de cauză pentru ca fiul, fiica ta să meargă fericit, fericită la școală zi de zi.

De-a lungul anilor am fost abordată de mulți de părinți dezorientați care m-au făcut să cred că în găsirea unei soluții educaționale optime este uneori nevoie de suport de specialitate.

Pentru că mi-am dorit să am opțiuni pentru copiii mei, pentru toți copiii, am studiat intens și prelung alternativele educaționale, esența și implementarea lor, le-am vazut cum cresc și înfloresc sau decad și se sting.

Dacă simți că și tu ai nevoie de susținere în a alege modelul de învățare care se potrivește copilului tău, care l-ar stimula, l-ar motiva pozitiv, l-ar respecta și l-ar întregi, poți să îți programezi o întâlnire cu mine.
Sună la 0722602020!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating*